Nazwa
łacińska i/lub polska
Penicillium camembertii
Grupa zagrożenia wg MZ
0
Grupa zagrożenia wg IMW
2
Występowanie
Sery, wędliny
Przenoszenie
Działanie na człowieka
AL – alveolitis allergica: choroba wytwórców serów, astma oskrzelowa
Narażona grupa zawodowa
PRS16, PRS22
Profilaktyka
Ochrony osobiste (respiratory), redukcja zapylenia, doskonalenie wentylacji
Szczepionka
0
Przechowywanie akt
0
Dane o szkodliwości zawodowej
1
Penicillium camembertii
Grupa zagrożenia wg MZ
0
Grupa zagrożenia wg IMW
2
Występowanie
Sery, wędliny
Przenoszenie
Powietrzno – pyłowe,
powietrzno
– kropelkoweDziałanie na człowieka
AL – alveolitis allergica: choroba wytwórców serów, astma oskrzelowa
Narażona grupa zawodowa
PRS16, PRS22
Profilaktyka
Ochrony osobiste (respiratory), redukcja zapylenia, doskonalenie wentylacji
Szczepionka
0
Przechowywanie akt
0
Dane o szkodliwości zawodowej
1
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz