Narażona
grupa zawodowa
|
Symbole czynników zagrożenia
|
|
symbol
|
nazwa
|
|
Pracownicy przemysłu spożywczego i zawodów
zbliżonych
|
||
PRS1
|
Pracownicy spichrzów zbożowych
|
AV003, AV004, BA011, BA013, BA029,
BA059, BA117, BA131, BA132, BA143, BA144, BA165, BA168, BA169, BA183, BA185,
GRZ01, GRZ03, GRZ06, GRZ08, GRZ09, GRZ11, GRZ13, GRZ36, GRZ40, GRZ47, GRZ48,
GRZ55, GRZ57, GRZ59, GRZ63, GRZ67, GRZ74, PAS37, PAS38, ROS23, ROS59, ZOO01,
ZOO29, ZOO33, ZOO42, ZOO58, ZOO59, ZOO65, ZOO66, ZOO69, ZOO71, ZOO74
|
PRS2
|
Pracownicy młynów zbożowych, kaszarni,
płatkarni, wytwórni makaronów
|
|
PRS3
|
Pracownicy piekarni i ciastkarni
|
|
PRS4
|
Pracownicy mieszalni pasz
|
AV003, AV004, BA001, BA011, BA013,
BA029, BA059, BA117, BA131, BA132, BA165, BA183, BA185, GRZ01, GRZ03, GRZ06,
GRZ07, GRZ08, GRZ09, GRZ10, GRZ11, GRZ12, GRZ13, GRZ15, GRZ36, GRZ40, GRZ47,
GRZ48, GRZ55, GRZ57, GRZ59, GRZ60, GRZ63, GRZ66, GRZ67, GRZ74, ROS59, ROS81,
ROS83, ROS84, ZOO01, ZOO03, ZOO29, ZOO33, ZOO42, ZOO58, ZOO59, ZOO65, ZOO66,
ZOO69
|
PRS5
|
Pracownicy przemysłu piwowarskiego
|
|
PRS6
|
Pracownicy sortowni i składnic nasion
|
|
PRS7
|
Pracownicy zakładów zielarskich, osoby
zatrudnione przy zbieraniu ziół
|
|
PRS8
|
Pracownicy przemysłu tytoniowego
|
|
PRS9
|
Pracownicy cukrowni i zakładów
produkujących słodycze
|
|
PRS10
|
Pracownicy przemysłu ziemniaczanego
|
|
PRS11
|
Pracownicy przemysłu owocowo –
warzywnego, spirytusowego i innych działów produkujących produkty spożywcze z
surowców roślinnych (koncentraty, zupy w proszku, konserwy etc.)
|
|
PRS12
|
Magazynierzy, zatrudnieni przy
przechowywaniu krajowych produktów roślinnych i zwierzęcych
|
AV003, AV004, BA001, BA011, BA013,
BA014, BA015, BA029, BA034, BA035, BA059, BA069, BA070, BA083, BA117, BA131,
BA132, BA143, BA144, BA145, BA146, BA147, BA148, BA149, BA150, BA158, BA159,
BA165, BA169, BA183, BA184, BA185, GRZ01, GRZ03, GRZ06, GRZ08, GRZ09, GRZ10,
GRZ11, GRZ13, GRZ14, GRZ15, GRZ36, GRZ40, GRZ47, GRZ48, GRZ55, GRZ57, GRZ59,
GRZ63, GRZ66, GRZ67, GRZ74, PAS37, PAS38, ROS01, ROS23, ROS32, ROS41, ROS47,
ROS59, ROS72, ROS73, ROS76, ROS83, ROS84, ROS86, ROS90, ZOO01, ZOO29, ZOO30,
ZOO33, ZOO42, ZOO58, ZOO59, ZOO65, ZOO66, ZOO69, ZOO71, ZOO74
|
PRS13
|
Dokerzy, kolejarze i inni pracownicy
zatrudnieni przy transporcie i przeładunkach surowców roślinnych i
zwierzęcych, w tym eksportowanych i importowanych
|
|
PRS14
|
Pracownicy składnic i wytłaczarni
orzeszków ziemnych
|
|
PRS15
|
Pracownicy składnic i zakładów
przetwórczych innych importowanych produktów spożywczych
|
|
PRS16
|
Pracownicy przemysłu mięsnego
(rzeźnicy, masarze)
|
AV029, AV032, AV048, AV070, AV080,
AV089, AV090, AV091, AV092, AV093, AV094, AV097, AV098, AV099, AV137, BA001,
BA014, BA030, BA032, BA033, BA034, BA035, BA036, BA037, BA038, BA050, BA051,
BA052, BA054, BA063, BA069, BA070, BA083, BA084, BA085, BA090, BA145, BA146,
BA147, BA148, BA149, BA150, BA151, BA157, BA160, BA163, BA164, BA178, BA181,
BA185, GRZ45, GRZ75, PAS08, PAS34, PAS35, PAS62, PAS72, PAS73, PAS76, PAS77,
ZOO08, ZOO09, ZOO10, ZOO11
|
PAS17
|
Pracownicy przemysłu mięsnego
zatrudnieni przy przetwórstwie dziczyzny
|
|
PRS18
|
Pracownicy przemysłu
jajczarsko-drobiarskiego i zakładów pierzarskich
|
|
PRS19
|
Pracownicy zatrudnieni przy
przetwórstwie ryb i innych zwierząt morskich
|
|
PRS20
|
Pracownicy zakładów utylizacyjnych
|
AV019, AV021, AV080, AV089, BA001,
BA011, BA013, BA014, BA030, BA032, BA033, BA034, BA035, BA036, BA037, BA038,
BA052, BA059, BA060, BA061, BA062, BA063, BA064, BA065, BA069, BA070, BA083, BA090,
BA098, BA118, BA119, BA121, BA145, BA146, BA147, BA148, BA149, BA150, BA157,
BA178, BA180, BA181, GRZ36, GRZ40, GRZ69, GRZ72, PAS72, PAS73, PAS76, ZOO08,
ZOO09, ZOO10, ZOO11, ZOO29
|
PRS21
|
Pracownicy mleczarni i przemysłu
mleczarskiego
|
|
PRS22
|
Wytwórcy serów
|
|
PRS23
|
Producenci pokarmu dla rybek
akwariowych
|
|
PRS24
|
Pracownicy zatrudnieni przy przerobie
wytłoków trzciny cukrowej (bagasu)
|
|
PRS25
|
Pracownicy zatrudnieni przy produkcji
drożdży piekarniczych
|
Pracownicy przemysłu spożywczego i zawodów zbliżonych
Subskrybuj:
Posty (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz